Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Herdenking 75 jaar bombardement Mortsel

do 5 apr. - 13:52

Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat Mortsel werd getroffen door de zwaarste luchtaanval ooit in ons land. Op 5 april 1943 stierven bij het bombardement 936 mensen, onder wie 209 kinderen.

Amerikaanse bommenwerpers viseerden een fabriek waarvan vermoed werd dat ze door de Duitse luchtmacht werd gebruikt. Van de honderden bommen die werden gedropt, kwamen er uiteindelijk maar een paar effectief op de fabriek terecht. De andere bommen legden heel wat gebouwen plat, ook verschillende scholen.

Zuilen met foto's

Het bombardement is vanmiddag herdacht op het Stadsplein. Om 15u35, het tijdstip van het bombardement, luidden de klokken en loeiden de sirenes in Mortsel. Burgemeester Broeckx hield een toespraak. Op zuilen zijn de foto's van de slachtoffers te zien. Onder hen ook 3 kinderen uit Lint. Daar is vanmiddag op het Oud-strijdersplein een kunstwerk getoond, in het bijzijn van zo'n 50 kinderen. Het kunstwerk wordt nu weer opgeborgen tot het plein is heraangelegd. Dan krijgt het er een definitieve plaats.

 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet