
radio2 weekwatchers
Herman Verbruggen is al jaren een fervent belegger: “Dat hoeft niet veel geld te kosten”
za 29 jan. - 9:16

“Het is nog nooit gebeurd dat een beurs groen blijft. Als de beurzen maar blijven stijgen weet je dat het op een bepaald moment gedaan is”, zegt Herman. “Ik ga ervan uit: dat gaat wel terug goed komen."
Hij begon met beleggen in de jaren '90: “Ik ben geholpen door een sympathieke man uit het bankwezen, een kennis van m’n vader. Ik ben begonnen met obligaties. Die kon je in die tijd ‘onder pari’ kopen, onder de prijs."
Ik ben er dagelijks mee bezig, maar niet maniakaal
“Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt”, vindt Herman. “Stel je hebt wat grond over: sommige mensen tuinieren wat op hun terras, anderen hebben een groot veld. En daar zaai je op: een beetje Tesla, Apple,… Als je alles vol zaait met één aandeel dan heb je een probleem, maar als je dat goed verdeelt, ook over verschillende sectoren, dan heeft de beurs door de eeuwen heen bewezen dat er op lange termijn een stijgende lijn is.”
Je moet goed kijken en luisteren in het leven
“Als de straten bloedrood kleuren is er geld te verdienen. Dan kan je goedkopere aandelen kopen die dan uiteraard terug gaan stijgen.”
"Je moet goed kijken en luisteren in het leven. Als je ziet dat 1 op de 2 mensen dezelfde smartphone hebben, van hetzelfde merk, en als dat al jaren aan de gang is weet je dat dat een bedrijf is dat het goed doet. Dan kan je daar wat over lezen en zeggen, tiens, die producent heeft perspectief, nog groeimogelijkheden", meent Herman. "En als je daar een aandeel van koopt, dat hoeft niet veel geld te kosten, ik verzeker je dan zal dat wellicht stijgen."
"Bijvoorbeeld Lotus Bakeries, van de speculoosjes. Ik lees daarover, ik zeg ‘godverdikke', die zijn in Amerika ook bezig, die gaan daar fabrieken bouwen. Die gaan wereldwijd, die onnozele speculoos is een wereldproduct! En dat is de afgelopen jaar met 50 procent gestegen. En nu met die daling is dat nog altijd een goed aandeel en dat zal het blijven, daar ben ik zeker van.”
“Ik wil mensen niet aanzetten, maar informeren. Dat is het probleem, mensen zijn te weinig geïnformeerd over geld”, besluit Herman.