Het favoriete comfortfoodgerecht van Messy Chef Jelle: durum met gehakt en looksaus
wo 8 mrt. - 10:00
Geef toe, we hebben allemaal wel eens zin in comfortfood, toch? Ook bij Messy Chef Jelle Beeckman kriebelt het soms en dan gebeurt het dat hij in zijn keuken duikt om durum met gehakt en looksaus te maken. Hoe hij het doet, lees je hieronder!
Dit heb je nodig (voor 2 durums)
- 2 grote durum vellen (30 cm )
- 400 g varkensgehakt
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 tl oregano
- ½ teen look
- 2 tl bruine suiker
- 1 el paprika poeder
- Zout (naar wens)
- Chili poeder (naar wens)
- Boter (of smout)
- Stuk rode kool
- 2 wortelen
- 2 tomaten
- IJsbergsla
- 100 gram feta
Voor de looksaus
- 2 eierdooiers
- 1 teen look
- Paar druppels citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 tl water
- Peper en zout
- 200 ml neutrale olie (maïs/arachide)
- Paar blaadjes peterselie
Extra: zilverpapier
Aan de slag!
- Bak het gehakt, voeg de ras el hanout toe samen met een fijngesneden halve teen look, de bruine suiker paprikapoeder, oregano en chilipoeder. Bak het gehakt mooi krokant. Roer goed zodat er geen grote brokken zijn.
- Snijd de kool en ijsbergsla erg fijn. Rasp de wortel. Halveer de tomaat en snijd in plakjes. Kruid de tomaat met wat zout en peper en laat 10 minuten staan.
- Maak ondertussen de verse looksaus. Rasp de look bij de eierdooiers, voeg een paar druppels citroensap, mosterd en water toe. Klop of mix tot een mayonaise door er stelselmatig wat olie bij te doen. Klopt tot je een dikke emulsie hebt en voeg dan wat fijngesneden peterselie toe.
- Verwarm de tortilla (liefst in een pan). Leg het gehakt op 10 centimeter van de onderste rand en op 2 cm van de zijkanten. Doe hetzelfde met de groentjes, de saus en de feta. Vouw de onderste kant naar boven over de groentjes en vouw daarna de zijkanten toe. Rol helemaal en strak op en leg op een vel aluminiumfolie. Op die manier kan je het straks makkelijk opeten.