Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

de inspecteur

Het recept van de balletjes in tomatensaus van Gust, eindelijk weer mét selder uit een bokaal

vr 12 nov. - 8:15

Dit voorjaar bleek selder in een bokaal in geen enkele supermarkt meer te vinden. Gust Charrin uit Oelegem kaartte dat probleem toen aan bij De Inspecteur. Carrefour hoorde zijn noodkreet en beloofde het product opnieuw in de winkel te zetten tegen het najaar. En ja hoor: de winkelketen maakt nu zijn belofte waar. Gust kan zijn persoonlijke favoriet 'balletjes in tomatensaus met selder uit bokaal' opnieuw klaarmaken.

En jij ook! Want heel wat luisteraars vroegen De Inspecteur naar dat recept van Gust. Uiteraard wil hij het graag met jou delen. Komtie!

Voor de saus:

  • 1 ui en 5 teentjes look laten aanstoven in olijfolie
  • De ui en de look tomateren met 70 gram geconcentreerde tomaten plus twee blikken van 400 gram tomatenblokjes bijvoegen
  • Twee theelepels Provençaalse kruiden toevoegen
  • 1/2 theelepel suiker, peper en zout toevoegen
  • Laten sudderen gedurende twee uur op een laag vuur, en na 1 uur een flesje V8 van 250 ml toevoegen

Voor de balletjes:

Maak de balletjes niet te groot (Gust gebruikt 400 gram gemengd gehakt, vermengd met 1 ei en wat paneermeel). Dompel ze gedurende 10 minuten onder in kokend water en voeg ze nadien toe aan de saus (zo'n halfuurtje voor de saus klaar is).

Voeg ten slotte de selder uit blik of bokaal in zijn geheel toe en dien op met zelfgemaakte aardappelpuree.

Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet