de inspecteur
Het recept van de balletjes in tomatensaus van Gust, eindelijk weer mét selder uit een bokaal
vr 12 nov. - 8:15

En jij ook! Want heel wat luisteraars vroegen De Inspecteur naar dat recept van Gust. Uiteraard wil hij het graag met jou delen. Komtie!
Voor de saus:
- 1 ui en 5 teentjes look laten aanstoven in olijfolie
- De ui en de look tomateren met 70 gram geconcentreerde tomaten plus twee blikken van 400 gram tomatenblokjes bijvoegen
- Twee theelepels Provençaalse kruiden toevoegen
- 1/2 theelepel suiker, peper en zout toevoegen
- Laten sudderen gedurende twee uur op een laag vuur, en na 1 uur een flesje V8 van 250 ml toevoegen
Voor de balletjes:
Maak de balletjes niet te groot (Gust gebruikt 400 gram gemengd gehakt, vermengd met 1 ei en wat paneermeel). Dompel ze gedurende 10 minuten onder in kokend water en voeg ze nadien toe aan de saus (zo'n halfuurtje voor de saus klaar is).
Voeg ten slotte de selder uit blik of bokaal in zijn geheel toe en dien op met zelfgemaakte aardappelpuree.
Smakelijk!