Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Het recept van de moeder van Anne Swinnen: brandnetelsoep

wo 20 feb. - 11:53

Het recept van ons moeder brengt ons deze week naar Lommel, bij Anne Swinnen. Haar recept: brandnetelsoep. Een recept zoals we ze graag hebben want met een verhaal!
Het recept van de moeder van Anne Swinnen: brandnetelsoep

Het recept van ons moeder brengt ons deze week naar Lommel, bij Anne Swinnen. Haar recept: brandnetelsoep. Een recept zoals we ze graag hebben want met een verhaal!

Net zoals zovele anderen verlangt Anne nu wel naar de lente, naar die eerste warme zonnestralen, … maar voor Anne heeft de lente ook nog iets anders in petto. Ze kan dan namelijk haar geliefde soep klaarmaken.

Het recept is van haar moeder. Op een mooie lentedag tijdens een wandeling zag die frisse brandnetels staan. Ze had al gehoord van de zuiverende werking van dit 'onkruid' en besloot een emmertje vol te plukken "om er iets mee te doen." Meteen was het recept voor de brandnetelsoep geboren...

BRANDNETELSOEP

  • Pluk een vergiet vol brandnetels. Pluk alleen de jonge toppen, want die zijn het malst en het lekkerst!
  • Spoel de netels goed schoen
  • Doe de goed uitgelekte netels met een gesnipperd uitje in een soeppan met olijfolie; laten even smoren
  • Voeg aan de geslonken blaadjes 3/4 liter water toe en een halve eetlepel zout.
  • Laat de brandnetels nog zo´n tien minuten heel zachtjes laten koken.
  • Tot slot de staafmixer erin zetten en al purerend zie je dan een prachtige soep ontstaan. Mooi lichtgebonden en door de grote hoeveelheid chlorofyl echt knalgroen van kleur.


Een feest om te zien! En ook heerlijk kruidig van smaak.

Voor een stevige lunchsoep kan je een courgette of een paar aardappelen meekoken, maar deze pure brandnetelsoep doet het prima als voorgerecht.

Nog een tip: in het midden wat grijze garnaaltjes of verkruimelde feta leggen als decoratie.

Gewoon om het begin van de lente te vieren!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet