Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Het recept van de moeder van Linda Christiaens: 'plat special'

ma 18 mrt. - 9:50

De moeder van Linda Christiaens uit Sint-Martens-Bodegem kookte vroeger op trouwfeesten en communies. Ze is nu overleden, maar af en toe spreken de mensen Linda nog aan over hun trouwfeest en de 'plat

De moeder van Linda Christiaens uit Sint-Martens-Bodegem kookte vroeger op trouwfeesten en communies. Ze is nu overleden, maar af en toe spreken de mensen Linda nog aan over hun trouwfeest en de 'plat special'.

Die schotel werd ook een topper op de eetfestijnen van de plaatselijke chiro en andere verenigingen waar ze vrijwillig ging koken.

Het recept voor 'plat special'

Nodig:

  • 1 ossetong
  • 500g paddetoelen
  • 500 gr gehakt
  • goeie scheut madeirawijn
  • bouillon van rundsbouillonblokje
  • handvol soepgroenten
  • bloem
  • boter
  • blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de ossetong gaar in een bouillon van rundsblokje en handvol soepgroenten (de tong moet onderstaan in de bouillion). De tong is gaar als het vel gemakkelijk loskomt.
  2. Maak met de bouillon waar de tong in klaargemaakt is een roux met boter en bloem, en voeg tomatenpuree en madeira toe
  3. Stoof de champignons en voeg ze toe aan de saus
  4. Rol het gehakt in kleine balletjes en kook ze gaar in wat bouillon, voeg ze ook toe aan de saus
  5. Als de tong wat afgekoelt is, haal je het er af en snij je het in sneden. Deze snij je dan in kleine blokjes en voeg je eveneens aan de saus toe
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Presenteer het geheel in kleine kommetjes per persoon of op een grote schotel. Versier met wat gehakte peterselie

Tip: is heel lekker met kroketjes of puree

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet