Het recept van ons moeder
ma 22 okt. - 9:30
Het recept voor de rabarbertaart en de zoete karnemelkpap.

Het recept voor de rabarbertaart en de zoete karnemelkpap.
Benodigdheden voor de rabarbertaart
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr hele fijne suiker
- 3 eieren, wit splitsen van eigeel
- 1 pakje vanillesuiker
- rabarber waarvan de schil verwijderd is en gesneden in ringen van +/- 1.5 cm
- bloemsuiker ter decoratie
Bereiding
- Wit van het ei kloppen tot schuim en er zachtjes de eigelen door mengen tezamen met de suiker en de vanillesuiker. Gezeefde bloem stapsgewijs toevoegen en goed roeren.
- Als het deeg goed glad is, in een bakvorm gieten die licht ingevet is.
- Garneren met de rabarberbrokjes
- 20 tot 25 minuten laten bakken, met een breinaald voelen of de koek genoeg gebakken is (er mag niks meer aan de breinaald blijven hangen)
- uit de oven halen en direct bestrooien met bloemsuiker, eventueel met nog wat grovere suiker op de rabarberdeeltjes.
Benodigdheden voor de zoete karnemelkpap
- 1 doos of fles karnemelk (ongezoet)
- suiker volgens eigen smaak
- dikke macaroni
- ronde beschuiten
Bereiding
- de karnemelk tezamen met de suiker en de macaroni aan de kook brengen, blijven roeren, zoniet bekom je plattekaas.
- Serveren in een diep bord, garneren met een verkruimelde beschuit