
de madammen
Het recept van ons moeder: 'lukken' van Gerda Vanclooster
ma 6 mei - 8:50

'Lukken' zijn een specialiteit uit het verre West Vlaanderen. Het zijn van die dunne, krokante wafeltjes die de meesten onder ons vooral kennen in de versie van Jules Destrooper.
Maar in West Vlaanderen maken ze die wafeltjes thuis zelf. Het is zelfs een echte familietraditie rond Nieuwjaar. Wij gingen langs bij Gerda Vanclooster en zij gaf ons het recept van haar moeder...
INGRDIENTEN:
- 1kg gezeefde bloem
- 800gr suiker
- 500gr hoeveboter
- 8 eieren.
BEREIDING
- Suiker en boter smelten au bain-marie.
- Eieren goed klutsen en erbij doen.
- Dit samen goed mengen met een klopper.
- Langzaam aan de bloem erbij doen.
- Dit mengsel een nacht laten rusten.
- De volgende dag 'worstjes' draaien tussen je handen en bakken maar!
TIP: de 'lukken' bewaren verschillende weken in een goed afgesloten doos.