Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Het recept voor bakharing

ma 25 jun. - 9:00

Het recept van de moeder van de familie Synaeve.

Het recept van de moeder van de familie Synaeve.

Nodig
voor 4 personen

  • 4 bakharingen
  • 4 aardappelen
  • 150 gr doperwten
  • 1/2 komkommer
  • 12-tal kleine uitjes
  • 1 prei
  • sap van 1 citroen
  • Noilly Prat of droge vermout of kruidenbrandewijn
  • olijfolie
  • hoeveboter
  • dille
  • peper en zout

Bereiding

  1. Filer de bakharing zelf of laat hem fileren. Bak in olijolie en kruiden.
  2. Bereid de aardappelen, grondig borstelen onder koud stromend water. Zet ze op in kokend water met zout naar keuze. Giet ze af na 5 minuten. Zet ze opnieuw op in kokend water tot ze gaar zijn, giet af en laat het resterende vocht verdampen.
  3. Snijd de komkommer in 5 mm dikke schijven, doe ze in een zeef en bestrooi ze met zout. Laat minstens 1 uur staan om het vocht te winnen.
  4. Snij het preiwit in julienne.
  5. Stoof in een pan de uitjes en de prei, kruiden met peper en zout, voeg wat water toe en wat dille en laat afgedekt garen, doe als laatste de erwtjes en de komkommer bij. Haal op het einde de dille eruit en voeg brandewijn of... citroensap en olie toe zodat een marinade ontstaat.
  6. Snijd van de gare aardappelen het kapje af en voeg een klont hoeveboter toe alvorens het dekseltje erop te plaatsen.
  7. Schik op het bord de ui-prei-komkommermarinade, leg hierop de haring en de aardappel en versier met doperwtjes en een takje dille.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet