
de madammen
Hét recept voor een extra krokante schnitzel
wo 17 feb. - 9:46
Met dit recept van Messy Chef Jelle Beeckman waan je je even in op een terras in de bergen!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 2 kalfslapjes van ongeveer 1 cm dik
- peper en zout
- 2 eitjes
- 3 eetlepels bloem
- 40 gram Panko (Japans broodkruim) of cornflakes
- boter
- arachideolie
- 1 eetlepel natuurazijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
- snufje grof zeezout
Aan de slag
- Kruid de kalfslapjes met peper en zout en wikkel elk stuk in een stuk plasticfolie. Sla er met een vleeshamer (of bijvoorbeeld pureestamper) op tot wanneer het vlees voor de helft dunner is. Op die manier druk je de kruiden in het vlees en zo krijg je een mooi, dun lapje vlees.
- Neem drie kommen. Vul één met bloem, één met panko (of flakes) en één met de eitjes. Kluts de eitjes los. Dop het vlees eerst in de bloem, dan in het ei en dan in de panko. Laat het vlees nog een kwartiertje rusten. Op die manier voorkom je dat het korstje er te snel afvalt tijdens het bakken.
- Neem een pan die groot genoeg is om de twee schnitzels te bakken, maar ook niet te groot is.
- Doe een flinke scheut olie in de pan tot wanneer heel de bodem van de pan bedekt is (ongeveer 2 mm). Bak de schnitzel twee minuten op een hoog vuur in de olie en voeg dan een klont boter toe. Die geeft extra smaak. Draai de schnitzel om en bak nog twee à drie minuten (afhankelijk van de dikte).
- Snijd de peterselie fijn. Doe de natuurazijn net voor serveren in de pan. Pas op, dat kan spetten. Voeg ook de peterselie toe. Draai het vlees nog één keer om en haal dan uit de pan. De azijn geeft een erg lekkere extra dimensie aan het vlees. Werk af met een klein snufje grof zeezout.