Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

"Het zou elke dag Werelddierendag moeten zijn!"

do 4 okt. - 5:38

Vandaag is het Werelddierendag. Een dag waarop alle dieren extra in de watten worden gelegd. Niet alleen ons land doet hieraan mee. De rest van de wereld ook.

Een extra knuffel, een kom lievelingsbrokken of een uitgebreide wandeling zijn niet zeldzaam vandaag, want het is Werelddierendag. Een hoogdag voor de dieren en hun liefkozende 'baasjes'. Honderden huisdieren over de hele wereld werden deze ochtend ongetwijfeld wakker in feeststemming. Maar Werelddierendag is er niet alleen voor de huisdieren. Op Werelddierendag moet er aandacht zijn voor alle dieren en staan we stil bij de dierenrechten. 

The Old Horse Lodge is een plek in Laarne waar verwaarloosde paarden, pony's en ezels worden opgevangen. Op een dag zoals vandaag beseffen ze eens zo hard dat respect voor dieren belangrijk is. "Het zou elke dag Werelddierendag moeten zijn. Dieren worden zomaar bekeken als een wegwerpobject of een speelgoedstuk. Ze krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Wij worden iedere dag met onze neus op de feiten gedrukt als we ezels, paarden of pony's moeten weghalen die verwaarloosd werden." Zegt Marina Tondeleir, verantwoordelijke van The Old Horse Lodge. 

Bij The Old Horse Lodge vieren ze vooral zondag feest. Op hun maandelijkse opendeurdag zetten ze dierendag nog eens in de kijker en organiseren ze verschillende wandelingen. 

Ontstaan

Wereld dierendag bestaat al bijna 90 jaar en is ontstaan op een internationaal congres voor dierenbescherming in Wenen. Op 4 oktober 1930 werd op verschillende plekken in de wereld de feestdag voor het eerst gevierd. Nederland was er vanaf dag 1 bij. België nam pas deel in 1988. Werelddierendag in België viert vandaag dus zijn 30ste verjaardag. 

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet