Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 spits

radio2 spits

Hoe hou je de lucht in je woning gezond? Doe de test!

radio2 spits

test je kennis

di 21 mrt. - 9:14

De Vlaming brengt gemiddeld 85% van zijn of haar tijd binnen door, vooral in de eigen woning. De binnenlucht die je al die tijd inademt, kan een invloed hebben op je gezondheid en welzijn. De lucht binnen kan immers van slechtere kwaliteit zijn dan de buitenlucht. Verluchten is dus een echte must! 
venster openen
© Pexels

Als je de lucht in je woning niet voldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen, zoals CO, verbrandingsproducten, radon, stoffen die vrijkomen uit bouwmaterialen, meubels gordijnen, ... zich op in de woning. Dat kan gezondheidsproblemen geven zoals luchtwegklachten, allergieën, irritatie van neus- en keelslijmvlies, vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken. Sommige stoffen zijn ook kankerverwekkend en CO kan tot coma en zelfs de dood leiden. Vocht- en schimmelproblemen kunnen ook luchtwegaandoeningen veroorzaken of verergeren. Zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en zieken zijn het meest kwetsbaar. 

Welke factoren beïnvloeden de binnenlucht? Heeft de binnenlucht een effect op mijn gezondheid? Moet ik blijven ventileren tijdens de winter? En hoe kan ik zelf zorgen voor gezonde lucht in mijn woning?

De antwoorden op al deze vragen en een heleboel tips om jouw binnenlucht gezond te houden vind je op deze site.  Ga zeker eens eens een kijkje nemen!

Doe de test!

Maar dus: weet jij hoe de lucht in je woning gezond kan houden en/of maken? Doe de test! 

samen met

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet