Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Hoe kan je verder na ontrouw?

vr 19 apr. - 8:35

Wat als je ontdekt dat je partner is vreemd gegaan? Wat als je zelf een scheve schaats hebt gereden? Siska zocht antwoorden bij seksuoloog Wim Slabbinck.

Twee snelheden

De persoon die ontrouw is geweest gaat zich heel opgelucht voelen dat hij/zij alles heeft kunnen opbiechten. Maar de andere persoon moet eerst alles kunnen verwerken. "De impact op de andere partij is heel groot. Vaak komt de bedrogen partner in een stress-stoornis terecht," legt seksuoloog Wim Slabbinck uit. "Er is weinig dat ons leven zo onderuit kan halen als ontrouw. Alles wat je hebt opgebouwd in je leven komt plots op de helling te staan."

Om dat allemaal te verwerken, is er ook veel tijd nodig. Je krijgt dan ook te maken met verschillende snelheden in de relatie. De partner die ontrouw is geweest, heeft al over de situatie kunnen nadenken en wil vooruit, terwijl de andere partner alles nog een plaats moet kunnen geven. "Het is belangrijk om het vertrouwen en het geloof in elkaar te herstellen, dat is niet iets dat op twee weken terug is."

Er is weinig dat ons leven zo onderuit kan halen als ontrouw. Alles wat je hebt opgebouwdin je leven komt plots op de helling te staan.

— Wim Slabbinck

Moet je het vertellen?

Daar is geen juist antwoord op. Het hangt af van situatie tot situatie. Soms is het beter om het geheim te houden, maar voor sommigen is het geheim ondraagbaar. "Dat is een vraag die elke individu zichzelf moet stellen," zegt Slabbinck. Als je het vertelt, vertel dan het hele verhaal van de eerste keer helemaal goed. Zorg dat er ruimte en tijd is om er over te praten, leg het niet op tafel tijdens een ruzie of vlak voor je partner op zakenreis vertrekt bijvoorbeeld. 

Bekijk het volledige gesprek

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet