Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Hoe kerstlichtjes ophangen in je kerstboom? 3 tips van een specialist!

aha

radio2 kerst

vr 1 dec. - 6:39

Een kerstboom zetten: voor de ene puur genot, voor de andere absolute paniek. Het kan soms uitmonden in een hels gevecht met de in elkaar verstrengelde kerstlampjes en het opruimen van de kapotte kerstballen. Veerle is professioneel kerstboomversierder, zij versiert elk jaar honderden kerstbomen. Ultieme tips van een kerstboomspecialist om je kerstboom stressvrij te versieren!
bal in boom
© Unsplash

Van beneden naar boven 

“Werk altijd van beneden naar boven en zorg dat de lichtjes goed aan de buitenkant van de takken hangen.” Heb jij dat ook soms voor dat je kerstlichtjes volledig in de knoop liggen? Veerle heeft daar een eenvoudige oplossing voor. “Rol je kerstlampjes in een bol, dan kan je ze volgend jaar afrollen in je boom.”

Kerstballen all the way!

“Wees niet te zuinig met je kerstballen, je kan de boom beter voller aankleden. Begin met één kleur van kerstballen en voeg daarna de andere kleuren toe. Gebruik ook altijd plastic bollen. Tegenwoordig zie je het verschil met glazen bollen niet meer én ze zijn gemakkelijker om mee te werken.” Dat geeft ook minder risico op accidenten met kleine kinderen of huisdieren.

Balans

In een mooie boom zit de verhouding van de versiering goed. “Het is belangrijk om af en toe afstand te nemen en even te kijken naar de boom in zijn geheel. Je merkt dan gemakkelijker op waar de kale plekken zitten.”

Begin met de lichtjes en dan de ballen. Eindigen doe je met de decoratieve elementen, zoals sterren, sneeuwvlokken, ijspegels, ... om de 'gaten' op te vullen. 

Je kan de boom ook het beste in het midden van een kamer versieren, zo kan je vlot overal aan en is alles gelijkmatig verdeeld.

Welke kleur?

In principe passen de meeste kleuren bij elkaar, al zijn er uitzonderingen zoals roos of rood met zwart. Heel goed zijn rood met goud, rood met wit en zilver, brons met goud en roos met wit en bordeaux.

De trends dit jaar zijn enerzijds romantisch roos gecombineerd met wit (hallo Barbie 😉) en zandkleuren zoals beige en verschillende bruintinten. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet