de madammen
Hoe maak ik de perfecte grog?
wo 25 sep. - 11:20
Dé persoon om daar iets meer over te vertellen is herboriste Danielle Houbrechts, onze kruidenvrouw. Zij legt stap voor stap uit hoe je een heerlijke grog klaarmaakt!
Recept voor grog
Een grog bestaat voor Danielle uit 2/3 thee, water of koffie en 1/3 alcohol (rum, whisky, jenever of cognac).
Danielle zelf kiest hier voor thee en rum.
- Maak een specerijenthee met kaneel, kruidnagel, kardemom en een zakje rozenbottelthee. Overgiet de specerijen met water en leg er het theezakje (of andere kruiden) in. Laat de thee zachtjes aan de kook komen. Neem de thee van het vuur en laat 10 minuutjes trekken op een theewarmer.
- Doe een theelepel rietsuiker in een vuurvast glas. Doe er 1/3 rum bij en laat de suiker erin oplossen.
- Steek een eetlepel in de rum en laat de thee over de lepel lopen. Het hete water laat anders te veel alcohol verdampen. Als je de thee er voorzichtig overgiet, heb je meer smaak.
- Snij een partje citroen en steek er enkele kruidnagels bij. Steek het in het glas als garnituur.
Drink deze grog 's avonds, net voor je naar bed gaat. Je krijgt het er lekker warm van en je slaapt beter! Meer info over kruiden vind je op de site van Danielle.