goeiemorgen morgen!
Hoe maak je (stok)brood weer vers en knapperig?
wo 20 sep. - 11:39
Stoomoven
Geef je brood een tweede leven door het in de stoomoven te zetten. De stoom zorgt ervoor dat de binnenkant van je brood weer lekker mals wordt, terwijl de korst door de warmte goed knapperig blijft.
Traditionele oven
Heb je geen stoomoven? Geen nood! Besprenkel je brood met water en zet het ongeveer 10 minuten in de oven op een temperatuur rond de 80°C.
Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je baguettes en pistoletjes zullen nadien weer overheerlijk smaken.
Vries het in
Omdat voorkomen beter dan genezen is, kan je je stokbrood of pistolets 's ochtends ook gewoon invriezen. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, zal het stokbrood nadat je het een halfuurtje hebt laten ontdooien, niet vochtig zijn maar lekker vers smaken. Voor de kers op de taart: steek je brood heel kort in de (microgolf)oven. Het zal weer heerlijk ruiken én smaken!