Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Hoe oordeelt De Radiorechter over de badkamer van Marjolein?

do 4 okt. - 6:10

Marjolein liet haar badkamer betegelen door haar buurman Bert, die ook aannemer is. Ze is helemaal niet tevreden van het resultaat en weigert de factuur te betalen. De radiorechter bracht beide partijen samen en heeft zijn uitspraak klaar.

De Radiorechter heeft vastgesteld dat Bert niet ingeschreven is in de Kruispuntbank voor Ondernemen als tegelplaatser, maar als schrijnwerker. Een ander type activiteit dat wat hij bij Marjolein uitvoerde.

Jan zag bij zijn bezoek aan de badkamer ook een probleem van kwaliteit in het algemeen. Als je als aannemer dan een uurpijs van 45 euro/uur vraagt kan zoiets niet volgens hem. Daarenboven merkte hij, naast de algemene lage kwaliteit van het werk, ook verschillende fouten vast die helemaal niet door de beugel kunnen. Slecht gesneden tegels, een hoek aan het bad door voor problemen kan zorgen, een tegel die boven de andere uitsteekt. 

Voor de lage kwaliteit van de werken past Jan op de factuur een algemene minderwaarde toe van 25%, hij ziet zelfs geen geleverde minimumkwaliteit in de badkamer. Hij brengt ook de ander fouten die hij zag in minderwaarde en komt zo tot een factuur van 1816 € voor Marjolein

Hier kan je de uitspraak van De Radiorechter bekijken:

Een voorstel

Tijdens het plaatsbezoek van De Radiorechter merkte Jan dat er bij Marjolein wel tevredenheid was over een deel van de tegelwerken van Bert. Hij schatte dat in als 1/3 van de werken en concludeerde dat ze misschien wel akkoord zou kunnen gaan met het betalen van 1/3 van de factuur, zo'n 1000 euro. Ook Bert zag dat voorstel zitten.

Marjolein sliep een nachtje over het voorstel en beslist uiteindelijk om het te aanvaarden en de 1000 euro te betalen. Een voorstel dat er kwam omdat De Radiorechter er in slaagde beide partijen samen te brengen en te bemiddelen.

De Radiorechter: "Dergelijke zaken lang laten aanslepen is nergens goed voor. het zou enkel voor nog meer conflict zorgen. Ook hier hebben we beide partijen in elkaars ogen laten kijken, hoe moeilijk dat ook was voor hen, maar zo hebben we toch een oplossing bereikt".

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet