Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Hoe wissel ik oude bankbiljetten in voor euro's?

do 3 mei - 6:34

Misschien heb jij in een oude jas onlangs nog Duitse marken gevonden? Of in een reistas nog Spaanse pesetas? Je kan die nog inwisselen voor euro's!

Er zijn twee manieren om dat te doen:

  • Je stapt er mee naar het land van waar de biljetten komen en je ruilt ze daar om voor euro's bij de Nationale Centrale Bank of bij een kantoor van die Nationale Bank.
  • Of, en dat is misschien wel de makkelijkste manier om het te doen, verstuur je ze samen met een bijhorend formulier naar de Nationale Centrale Bank in kwestie. De waarde in euro's zal nadien worden overgeschreven op je rekening. Deze manier is verschillend voor ieder land, meer info daarover (en ook de nodige formulieren) kan je makkelijk vinden op de website van de Europese Centrale Bank.

Het inwisselen van je oude buitenlandse biljetten kan dus niet bij de nationale Bank van België, zij wisselen enkel oude Belgische frankbiljetten in.

Einddatum?

Onze Belgische Nationale Bank heeft geen einddatum gesteld op het inwisselen van Belgische frankbiljetten, maar dat is niet voor alle landen zo. Fransen frankbiljetten en Italiaanse lirebiljetten bijvoorbeeld kan je op dit moment zelfs al niet meer inruilen. Een mooi overzicht per land kan je hier vinden.

Andere websites

Als je op het internet zoekt hoe je je oude biljetten kan inwisselen voor euro's vind je ook verschillende websites die deze dienst verlenen zoals bijvoorbeeld www.oudevalutas.be. Bij de Nationale Bank raden ze echter aan dit via de officiële weg te doen. "Wij raden aan het via de Nationale Banken te doen omdat wij dit zien als een gratis service naar de klant toe, het is ook de goedkoopste manier om het te doen omdat wij hier zelf geen winst op maken. Andere websites gaan dit niet voor je mooie ogen doen!", besluit Geert Sciot van de Nationale Bank.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet