Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Hoe(lang) bewaar je vlees, vis en groenten in de diepvriezer?

consument

Aha!

do 15 sep. - 11:00

Hoelang mag je iets in de diepvriezer bewaren? En hoe ontdooi je het best je bevroren potje spaghetti?
diepvries
© Getty Images

Op zich kan je alles zo lang je wil in de diepvriezer bewaren, maar even smakelijk zal het niet blijven. Vlees en vis kunnen slecht gaan ruiken of smaken, of taaier worden. Ook de vitaminen gaan aanzienlijk verloren na 1 jaar in de diepvries.

Vlees, vis en groenten

Vlees en vis bewaar je beter niet langer dan 6 maanden in de diepvriezer. Groenten en soepen kan je maximum 1 jaar in de diepvries bewaren.

Wanneer mag het in de diepvriezer? 

Laat alles afkoelen tot het lauw is. Laat het zeker geen dagen staan, want dan start het afbraak- en bederfproces!

Hoe ontdooien?

Iets langzaam ontdooien in de koelkast is veel beter dan het ontdooien op hoge temperatuur in de microgolfoven.

Groenten blancheer je het best nadat je ze uit de diepvriezer haalt. Daardoor behouden ze hun kleur en smaak. Tijdens het blancheren worden de enzymen die voedsel doen bederven onschadelijk gemaakt.

Wat is vriesbrand?

Het is een verschijnsel waarbij ijskristallen verdampen aan de oppervlakte van het product. Het product gaat er minder mooi uitzien en minder smakelijk zijn. Je kan het voorkomen door je voeding goed aansluitend te verpakken. Vooral kip en gevogelte zijn hier heel gevoelig voor.

invriezen

invriezen

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet