Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Hof ter Smissen wordt gesloopt: terugblikken met Annick Segal (Rosa)

ma 12 aug. - 10:00

Hof ter Smissen in Dilbeek wordt gedeeltelijk gesloopt. Er komen nieuwe woningen op de site. Het oude woonhuis van de hoeve en het meest gekende deel uit de populaire één-reeks 'Thuis' zal bewaard blijven. Annick Segal, beter bekend als Rosa in Thuis, speelde veel scènes in deze hoeve en blikt terug op enkele memorabele momenten.
© Foto: Radio 2

"Als ik hier zo terugkom, word ik er een beetje weemoedig van", vertelt actrice Annick Segal. "We hebben hier mooie momenten gekend. De mooiste opname die we hier hebben gedraaid, was de nacht met de zigeuners. De opname speelde zich af op het binnenplein en de sfeer was fantastisch. Die zigeuners waren super lief en het waren ook echt goede muzikanten die tussen de opnames door op hun gitaar speelden en begonnen te zingen. Ik herinner mij dat er een ontzettend kleine jongen was van ongeveer tien jaar die ook gitaar speelde. Ondertussen zal hij waarschijnlijk heel groot zijn, maar ik denk nog dikwijls aan hem. Tijdens die scène hebben we ook onze Kasper voor de eerste keer ontmoet." 

Veel kippen

Volgens Segal zijn er tijdens de opnames soms wel wat dingen misgelopen. "Zo liepen er ongelofelijk veel kippen rond bij Hof ter Smissen. "Wij konden zelden een scène volledig afspelen zonder dat er een haan begon te kraaien of dat er kippen kakelend over het erf liepen", vertelt ze. "We moesten dan altijd opnieuw beginnen en dat was verschrikkelijk."

Brand scène

"De laatste scène die we gedraaid hebben in ter Smissen was de brand", zegt Segal. "Het was ijzig koud, maar tijdens de uitzending was het wel al zomer. Wij droegen zomerkleren en ik herinner me dat wij stonden te bibberen van de kou. Marleen Merckx droeg altijd hoge schoentjes en ik weet dat ze op een bepaald moment echt blauw zag van de kou. Het was dus heel dubbel. Het was triestig dat het de laatste scènes waren in ter Smissen. Maar we moesten ook wel veel plezier maken, omdat het zo verschrikkelijk koud was."

Alles verandert, niets blijft

Segal heeft begrip voor de veranderingen aan Hof ter Smissen. "Een van mijn leidmotieven in mijn leven is: "alles verandert, niets blijft". Ik weet dat Simonneke van de manege, niet Marleen Merckx, heel moe was om de manege voort te zetten. Er moest iets gebeuren, want zo een manege samen met die gebouwen onderhouden is gigantisch veel werk. Ik vind het fantastisch dat er mensen op deze plaats komen wonen en dat het toch een beetje blijft zoals het was. Ik denk dat de nieuwe bewoners het hier heel goed zullen hebben." 

 

Foto: Radio 2

Foto: Radio 2

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet