Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Hooverphonic: "We zijn op Zomerhit gevraagd om mee te doen aan het Songfestival"

wo 2 okt. - 8:03

Groot nieuws, Hooverphonic trekt naar het Eurovisiesongfestival. Alex, Raymond en Luka kwamen er alles over vertellen bij Siska in 'De Madammen'.

Het was al de vierde keer dat de VRT Hooverphonic had gevraagd om ons land te vertegenwoordigen. De laatste keer was op Radio 2 Zomerhit. "We hebben lang gewacht om te bevestigen. Ze hebben het mij de eerste keer gevraagd na Radio 2 Zomerhit vorig jaar, maar ik wou eerst een goed nummer hebben, ik wou niet zomaar meedoen. Ik had beloofd: we gaan schrijven aan een nieuw album en we zien dan wel. Als er iets tussen zit, wat het zou het kunnen zijn, dan we bellen we jullie. En in augustus dit jaar was het dan zover", legt Alex Callier uit.

Hoe hun nummer zal klinken, houden ze nog even geheim. Pas in februari 2020 krijgen we het lied te horen. "Het nummer moet een bepaalde energie hebben en het moet nog altijd heel Hooverphonic zijn. Tekstueel moet het een bepaalde boodschap hebben, zonder dat het te klef wordt." Alex lichtte dan toch een klein tipje van de sluier op. "Er zitten strijkers in en het heeft de bitter-sweet klank van een Hooverphonic-nummer", verklapte Alex.

"Naam Hooverphonic gaat ons niet doen winnen"

Hooverphonic is al sinds de jaren 90 een vaste waarde op de Vlaamse en Europese podia, maar Alex Callier denkt niet dat hun internationaal succes het verschil gaat maken. "Ik denk niet dat de naam Hooverphonic ons gaat doen winnen. Je moet gewoon een fantastisch goed nummer hebben. Het nummer zal het moeten doen. Luka gaat ongelofelijk goed moeten zingen, wij mogen zo zat zijn als iets, want wij spelen niet live." (lacht)

Zelf volgen ze het Songfestival op de voet. "Ik vind het Songfestival écht tof, ik kijk er elk jaar naar. Oké, het is een circus, maar soms zit er wel een verborgen parel tussen en dat is het toffe eraan", legt Alex Callier uit.

Het Songfestival vindt plaats in Rotterdam, dichtbij de deur dus. "Het is leuk dat het zo dichtbij is, want er gaan heel veel Belgen in de zaal zijn. We kunnen ook heel grote rekwisieten meenemen, we kunnen het gewoon met de vrachtwagen rijden naar Rotterdam, alleen maar voordelen!"

Bekijk het gesprek

Nog meer Songfestival?

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet