Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Hugo 2 maanden na verlies Nicole: "Je kan geen 50 jaar Nicole & Hugo faken, ik mis haar zo"

di 10 jan. - 11:47

Hugo leeft intussen al meer dan twee maanden zonder zijn Nicole. Peter Van de Veire zocht Hugo bij hem thuis op voor een warm en deugddoend gesprek. Hugo vertelde over hoe hij overrompeld was door de massale en liefdevolle reacties na het overlijden van Nicole, hoe hij zijn liefste altijd dichtbij houdt en hoe hij met moed naar de toekomst kijkt, voor Colleke.
peter en hugo
© Radio2
vrt max

“Er zijn dagen dat het goed gaat, er zijn dagen dat minder goed gaat. Dat is een normaal proces denk ik. Ik zou willen dat het beter zou gaan en ik wil zeker vooruit. Dat wil ik doen voor ons Colleke”, vertelt Hugo dapper.

“Ik ga naar een rouwconsulente, zij helpt mij heel goed. Ik ween heel veel. Zij zegt dat ik het niet mag opkroppen, want dat gaat uiteindelijk toch alleen maar tegenwerken. Het voelt ook als een opluchting als ik eventjes heb kunnen huilen. Dan kan ik weer verder. Maar ik mis haar enorm. Ik mis het fysieke, ik mis het babbelen met elkaar. Ik mis haar lach. Ik wist dat ik Nicole heel graag zag, maar dat ik ze zo zou missen, dat had ik niet verwacht.”

"Je kan geen 50 jaar Nicole & Hugo faken"

“Ik vind het zo jammer dat er mensen zijn die denken dat onze relatie gespeeld was. Je kan geen 50 jaar Nicole & Hugo faken, dat gaat niet. Wij hebben elkaar doodgraag gezien, wij leefden voor ons beroep, voor ons publiek en voor elkaar.”

hangertje

hangertje

“Nicole is altijd bij mij, ik neem ze overal mee naartoe”

Meer dan 50 jaar waren Nicole en Hugo onafscheidelijk, en ook nu blijft Nicole overal dichtbij. “Ik heb een kleine en een grote urne.  Wanneer ik sterf, wil ik erbij in de grote urne en dan wil ik dat ze onze assen goed door elkaar schudden, zodat we echt samen zijn net als de voorbije 51 jaar. Ook in de kleine urne zitten assen van Nicole. Die neem ik overal mee naartoe, naar mijn bureau of naar de slaapkamer. Ik heb ook een klein juweeltje laten maken met haar assen, zo is ze altijd bij mij. Ik kan gewoonweg niet zonder haar.”

Elk berichtje, elke mail of brief sluit Hugo standaard nog altijd af met ‘van Nicole en Hugo’. “Voor de rest van mijn leven blijf ik Hugo van Nicole. Ik wil dat Nicole blijft bestaan, dat niemand haar vergeet.”

“Ik moet zelf ook vasthouden aan alle mooie herinneringen. Ik ben daarom ook niet van plan om te verhuizen, ook al is het hier veel te groot voor mij alleen. Ik zie haar hier nog altijd in de keuken staan, ik zie haar nog koken of ik zie ons samen het bed op maken. Hier hangen gewoon te veel mooie herinneringen.”

“Ik had nooit gedacht dat we zo graag gezien zijn”

De respons op het onverwachte overlijden van Nicole was een ware overrompeling voor Hugo. “Ik heb meer 2.500 mails en 100 kaartjes gekregen, ik heb ze allemaal gelezen. Het klinkt nu misschien wat raar, maar ik heb ze ook een voor een hardop voorgelezen aan Nicole. Zodat ze kon horen wat de mensen van haar vonden. Ik heb ongelooflijk veel waardering voor de mensen die ons gesteund hebben. Ik had nooit gedacht dat we zo graag gezien zijn.”

hugo en peter

“Ik wil graag blijven zingen en acteren”

Rouwen vraagt tijd en energie, maar toch kijkt Hugo met moed naar de toekomst. “Er moet nog veel eelt op mijn ziel komen. Ze zeggen dat het met tijd beter wordt, maar… Als ik vooruit wil, ga ik toch sterk moeten zijn. Ik ga het ook bewijzen dat ik het kan voor haar.”

“Ik zou graag blijven zingen en acteren, want dat is wat Nicole wil dat ik doe. Ze gaat mij daarin leiden. Ik ben zo blij dat ik deel uitmaak van ‘#LikeMe’ en dan te bedenken dat ik er eerst nee op wou zeggen. En nu ben ik zo blij dat ik toch heb toegezegd. Het enige dat ik in het contract heb laten zetten, is dat ik geen duetten wou zingen. Die zing ik alleen met Nicole. Of nee, misschien zoals bij ABBA, met een hologram…”

Hugo geeft zijn zegen: “Nicole zou zo ongelooflijk trots zijn”

Op de 23e dag van het jaar 23 start Peter Van de Veire samen met Kim Van Oncen de Radio2-ochtend extra positief met een gloednieuwe ochtendshow, ‘Goeiemorgen Morgen!’. Al gebeurde dat niet zonder eerst de expliciete goedkeuring aan Hugo Sigal te vragen, want de allergrootste hit van Nicole en Hugo was de inspiratiebron voor de programmatitel.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet