Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Iedereen vóór mekaar en tégen corona: 3 hartverwarmende initiatieven

ma 16 mrt. - 4:24

Wij krijgen veel hartverwarmende berichten binnen. Wat duidelijk maakt dat iedereen wil vechten tegen dit virus. Naaste buren, vrienden en families helpen elkaar en zetten allerlei acties op poten. Er bloeit iets moois in deze bizarre periode, het brengt ons dichter bij elkaar.
© ©getty

Vrijwilligers in Coronatijden

Naast briefjes in de brievenbus van de buren achterlaten is er nu ook een facebook groep die mensen toelaat anderen hulp aan te bieden. Geoffrey Somers uit Gent richtte afgelopen zaterdag de groep op: "Wij hebben de groep opgericht voor vrijwilligers die mensen in risicogroepen willen helpen. Ondertussen zijn er al meer dan 1600 leden en hebben we een groot aanbod van vrijwilligers. Maar we bereiken nog steeds moeilijk de risicogroepen." De taken die de vrijwilligers op zich willen nemen variëren enorm. Het kan gaan van babysitten tot boodschappen doen en het opvangen van taken die 65+ vrijwilligers vervulden maar nu niet meer kunnen. "Vragen en aanbiedingen post je zelf in de groep, verdere afspraken zijn ook jullie eigen verantwoordelijkheid," luidt het op facebook. 

 

'Elk nadeel heb se voordeel'

Het citaat van Johan Cruijf komt in deze periode van pas vind ook Max Van Hemel en de pagina van zijn actie begint er dan ook mee. Van Hemel is kunstenaar en geeft 10 tekeningen weg aan mensen die momenteel thuis zitten of die zich elke dag inzetten om anderen te beschermen tegen dit virus. "Ik wil iets doen en geef daarom 10 originele werken weg. Ken je iemand die zo'n kaartje verdient? Stuur mij de naam, het adres en de reden waarom en wie weet is hij/zij wel een van de gelukkigen", aldus Van Hemel. 

Mondmaskers met naald en draad

De FOD Volksgezondheid liet weten dat iedereen die chirurgische mondmaskers bezit deze best kan inleveren bij lokale ziekenhuizen om zo onze zorgverleners te helpen. Maar er zijn ook heel wat mensen die zelf de handen uit de mouwen steken en met naald en draad mondmaskers in elkaar knutselen. Dit mag zeker ook! Momenteel is er een tekort, dus alle initiatieven die hulpverleners kunnen helpen om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan zijn zeker welkom. 

Heb jij nog mooie acties zien passeren of heb je er zelf eentje opgestart? Laat het ons gerust weten via de radio 2-app! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet