Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Ieperling Gerdy Vandermeersch pioniert in de wereld van de drones

ma 9 sep. - 10:54

De wereld van filmen met drones staat niet stil. Ieperling Gerdy Vandermeersch is een van de pioniers in die filmtechnieken en heeft nu de binnenkant van de kathedraal van Ieper, het Ieper museum en het cultuurcentrum gefilmd via de first person view of FPV techniek.

Gerdy Vandermeersch filmt met drones via de first person view techniek. Dat betekent dat je het beeld van je drones ziet door je bril, alsof je midden in een videospelletje zit. Een beetje zoals met een virtualrealitybril dus.

Met FPV kan je door een heel gebouw en door openingen en langs obstakels vliegen.

— Dronepionier Gerdy Vandermeersch

Nu binnen, straks buiten? 

De 33-jarige Gerdy Vandermeersch is zich al anderhalf jaar aan het verdiepen in de techniek. Hij legt uit dat je een analoog videosignaal krijgt door een cameraatje op de drone. Dat signaal kan je dan zien door de speciale bril die je draagt. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met virtual reality.

Door muren

Het signaal gaat door muren heen, je kunt dus door een heel gebouw, door openingen en langs obstakels kan vliegen. Volgens Vandermeersch is dat het grote voordeel in vergelijking met de gewone drones. De man past de techniek al toe in binnenruimtes. Hij doet er alles aan om een erkenning te krijgen om dat ook buiten te mogen doen. Als dat lukt, zou hij een van de allereersten zijn die dat mag in ons land.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet