In deze bakkerij zie je van a tot z hoe een brood gemaakt wordt
ma 4 sep. - 3:24

Deze week start bakkerij Panerex op de terreinen langs Maasmechelen Village met de bouw van een open bakkerij, waar mensen zien hoe het brood gebakken wordt.
Uitbater Adriaan Fastré haalde de mosterd (nee, niet het deeg) hiervoor bij een bakker uit San Francisco. De bedoeling is om mensen opnieuw vertrouwd te maken met het ambachtelijke productieproces, zodat mensen weten wat ze eten. Ook scholen zullen welkom zijn in de bakkerij.
Op termijn komt er op de eerste verdieping ook een koffiebranderij, waar uitgegaan wordt van hetzelfde principe.
De bouw van de bakkerij is goed voor een investering van zo'n 4,5 miljoen euro . De werkplaats is 2.500 m² groot, en beslaat 3 verdiepingen. Bedoeling is om de huidige 3 winkels van Panerex te bevoorraden, en nog eens 8 bijkomende winkels. Dat levert zo'n 15 extra banen op.