Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

In een Bruegel-schilderij stappen dankzij virtuele bril

do 17 okt. - 1:23

In de Hallepoort in Brussel is een nieuwe Bruegel-tentoonstelling voorgesteld. Aan de hand van unieke voorwerpen en via virtual reality word je ondergedompeld in het Brussel van 450 jaar geleden. Je kan dus virtueel in een schilderij stappen en kennis maken met de gewoontes van die tijd.
© Foto Belga

De nieuwe tentoonstelling opent vrijdag voor het grote publiek in de Hallepoort in Brussel.  Tijdens deze expo wordt de zestiende eeuw, de periode waarin Bruegel leefde, tot leven gewekt, vertelt Linda Wullus, conservator van de Hallepoort.  Dat gebeurt aan de hand van originele voorwerpen en virtual reality. "Het is een reis in vier schilderijen van Bruegel die een verhaal vertellen. Kers op de taart is het dak van de Hallepoort. Daar heb je een indrukwekkend uitzicht over Brussel.  Dankzij hightech kijkers word je ondergedompeld in het Brussel uit Bruegels tijd. De stad was toen nog omsloten door een omwalling. Je kon toen enkel toegang krijgen tot de stad via stadspoorten en Bruegel heeft toen wellicht dikwijls de Hallepoort doorkruist", zegt Linda Wullus nog.

Vier schilderijen

"We hebben vier schilderijen gekozen die behoren tot de vier hoofdthema's van onze expo", voegt Linda er nog aan toe. Eén van die schilderijen is "De strijd tussen carnaval en vasten. Je wordt gezogen in het schilderij en daar zie je de gebruiken in de vasten van die tijd", besluit Linda Wullus.  De tentoonstelling is toegankelijk van 18 oktober 2019 tot en met 18 oktober 2020. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet