Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Ineke is zot van Lier: haar 5 favoriete plekken

do 26 aug. - 2:21

We hebben het voorbije jaar allemaal vakantie in eigen land ontdekt. We doen er nog een schepje bovenop! Elke week laten we een local de verborgen parels van zijn of haar gemeente voorstellen. Ontdek hier de 5 ultieme tips van Ineke Bockstael om Lier te ontdekken!

Begijnhof

"Mijn favoriete locatie is zonder twijfel het begijnhof. Het begijnhof van Lier is ontstaan in de 13e eeuw en erkend als UNESCO Werelderfgoed. Er staan heel wat charmante huisjes en deze hebben elk een specifieke naam op de voordeur. Je kan er ook het smalste straatje van Lier vinden, het Hemdsmouwken. Zeker in de zomerperiode met bloemen aan de voorgevels, vind ik het heel gezellig om hier te wandelen."

Speeltuin en minigolf

"Naast het stadspark is er een grote speeltuin. De kinderen kunnen er zich helemaal uitleven. Volwassenen kunnen er iets drinken of eten, want er is ook een cafetaria. Hier kan je ook materiaal voor de minigolf verderop ophalen, een leuke activiteit voor groot en klein!"

Sint-Gummarustoren

"Eén van de meest kenmerkende punten in het centrum van Lier is de Sint-Gummarustoren. Een prachtige kerktoren die je ook kan beklimmen (onder begeleiding van een stadsgids). Boven heb je een fenomenaal uitzicht en kan je zelfs tientallen kilometers ver zien bij helder weer."

Jutse Plassen

"Zelf woon ik in Koningshooikt, een deelgemeente van Lier. Vlakbij liggen de Jutse Plassen, een grote vijver die werd aangelegd als overstromingsgebied. Je kan er rondom wandelen of joggen. Op deze plek kom ik tot rust."

’t Oud Lier

"’t Oud Lier is een rustig gelegen restaurant vlakbij de Nete. Ze hebben een grote tuin met speeltuintje voor de kinderen. Van daaruit kan je heel wat wandelingen en fietstochten langs de Nete doen."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet