Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Tracktocht

James Cooke: "Samenblijven voor de kinderen werkt averechts. Zij voelen als eerste dat het fout zit"

do 23 aug. - 7:25

James Cooke groeide samen met zijn zus Fleur op in een warm nest. Zijn moeder was onderwijzeres, zijn vader paracommando. Toen hij 13 jaar was, kwam er een einde aan het huwelijk van zijn ouders. "Ik wist dat het moest gebeuren, maar ik heb wel afgezien van het verdriet van mama."

"Ik was 13 jaar toen mijn ouders uit elkaar gingen. Ik heb er zelf niet van afgezien, omdat ik zag dat ze niet meer gelukkig waren. Het moest gebeuren. Zowel mijn zus als ik wisten dat het beter was voor papa en mama dat ze afstand van elkaar namen. Maar waar ik wel van heb afgezien, is het verdriet zien van mijn moeder. Zij was degene die in de steek was gelaten. Dat verdriet, om haar, heb ik meegenomen. 't Is ook de reden dat mama en ik een heel hechte band hebben. Mijn zus is op haar 17e bij haar vriendje gaan wonen, ik heb nog drie, vier jaar alleen met mama gewoond. Wij waren een duo, een team. Veel vrienden zeggen dat ook, dat wij precies beste vrienden zijn. En dat is vandaag nog altijd zo. Wij bellen meerdere keren per dag."

 

"Ik zie mijn mama nog staan, gebroken aan het raam, kijkend over de oprit

"De band met mijn vader is vandaag mooi hersteld, maar als je zo klein bent, begrijp je dat niet. Je snapt niet dat het een 'grotemensen-zaak' is en gaat je moeien. Als kind zie je een slechte, en een goeie. Mijn mama had heel veel verdriet, dus papa was de slechterik en mama, ocharme, zij was de dupe. Ik heb een tijdje contact geweerd met hem, omdat ik kwaad was. 'Kijk eens wat jij hebt gedaan', dacht ik. Als je zo jong bent, is dat een normale manier van denken. Daarom dat veel ouders bang zijn om uit elkaar te gaan omdat de kinderen nog te jong zijn. "Zullen ze het wel snappen?" Maar nee, dat is niet zo erg. Ik heb er een paar jaar over gedaan, maar je begint dat wel te snappen. Nu is de band beter dan ooit. Als je samenblijft voor de kinderen, werkt het vaak averechts. Wij voelen veel harder dat de ouders niet gelukkig zijn dan iemand anders, want we worden er elke dag mee geconfronteerd."

Dana Winner

"In de tijd dat mijn ouders uit elkaar gingen, zag ik mijn moeder gebroken aan de ruit staan. Ze keek dan altijd naar de oprit. Ze wou ons het gevoel geven dat ze het allemaal aan kon, en Dana Winner heeft haar er toen door gesleept. Ik vind het nog steeds heel mooi wat muziek met iemand kan doen, zelfs als je zo diep zit, en Dana Winner was voor mijn mama de zangeres die haar heeft geholpen in die moeilijke periode."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet