Jeroen Meus: pasta met rode poon, chilipeper en look
vr 16 mei - 9:05
Vrijdag visdag, dat weet ook Jeroen. Al kan je vis natuurlijk om het even wanneer eten!
Vandaag kiest hij voor rode poon, met chilipeper en look.
INGREDIËNTEN: (4 personen)
Voor de verse pasta:
Zie DIT recept
Geen tijd om verse pasta te maken? Gebruik droge pasta!
8 filets van rode poon (op het vel)
2 sjalotten
2 rode chili fijngesneden
2 teentjes look
125 ml witte wijn
125 ml visfumet
Platte peterselie
Basilicum
1 busseltje lente ui
Zeste van limoen (kun je eens onbehandelde citroenen en limoenen regelen)
Een scheut olijfolie
Zout & peper
BEREIDING:
De verse pasta bereiden:
zelf verse pasta bereiden + snijden (gedaan met machine)
De visbereiding met pasta:
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe.
- Snij de rode chilipeper open en verwijder de hete zaadjes. Snipper het pepertje in zo klein mogelijke stukjes. (Gebruik enn hoeveelheid naar persoonlijke smaak.)
- Pel de sjalotten en de look. Snij de sjalotten fijn en plet de look tot pulp.
- Controleer of de poonfilets nog vervelende graatjes bevatten. Strijk met je vinger van de staart richting de kop om ze te ontdekken. Pluk ze weg met een keukenpincet of snij ze weg met en vlijmscherp mesje.
- Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot of ruime pan. Stoof de snippers sjalot en rode chilipeper, samen met de look.
- Kruid de poonfilets op de vleeszijde met wat zout en peper van de molen.
- Bak de visjes op de velkant. Draai ze na enkele minuten om en gaar ze nog kort. Schep de gebakken filets voorzichtig uit de pan en zet ze even opzij.
- Spoel wat platte peterselie en snipper de blaadjes middelfijn.
- Rasp wat gele zeste van een (onbehandelde) citroen.
- Kook de verse pasta beetgaar. Dit gaat snel (naargelang de dikte van de slierten.)
- Laat de pasta uitlekken en doe ze in de pan. Roer de slierten om en vul de borden.
- Leg bovenop elke portie pasta twee filets van rode poon.