Jeroen Meus: single kebab
vr 14 feb. - 10:10
Wat is er lekkerder op een vrijdagavond - of tijdens het weekend? - dan een eenvoudig zelfgemaakte kebab?

Wat is er lekkerder op een vrijdagavond - tijdens het weekend? - dan een eenvoudig zelfgemaakte kebab?
Het recept van Jeroen neemt niet veel tijd in beslag en zal in het hele gezin op gejuich onthaald worden.
INGREDIËNTEN: (4 personen)
- 4 pitta broodjes of grote kebabbroden
- 350 g gemengd gehakt
- 2 koffielepels gemberpuree (in de winkel als minced ginger)
- 2 koffielepels rode curry pasta
- Flinke snuif curry poeder
- Snuifje cayenne
- Snuif gedroogde tijm
- 1 zakje ijsbergsla
- 1 zakje geraspte koolsoorten en wortel (dat bestaat)
- 1 tomaat
- 1 opgelegde groene peper (uit de pot)
Looksaus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- beetje limoensap
- 1 teentje look geperst
- snuif cayenne
- beetje verse bieslook.
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor tot 160°C.
Het gebakken vlees:
- Doe het gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. (naar smaak)
- Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
- Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op eenmatig vuur.
- Bak het pittig gehakt in de pan. Roer niet continu in de pan, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
De saus:
- Pel de look en plet de teen tot pulp.
- Meng de lookpulp met wat mayonaise en wat frisse ongezoete yoghurt.
- Voeg wat peper van de molen en een beetje zout toe en roer de saus.
De kebab afwerken:
- Leg het kebabbrood in de hete oven, tot het warm is en een krokante korst heeft.
- Neem de ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
- Verdeel elk kebabbrood in 4 parten die je één voor één opensnijdt.
- Smeer een laagje looksaus op het brood, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten.
- Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.