Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Jeroen Meus: single kebab

vr 14 feb. - 10:10

Wat is er lekkerder op een vrijdagavond - of tijdens het weekend? - dan een eenvoudig zelfgemaakte kebab?
Jeroen Meus: single kebab

Wat is er lekkerder op een vrijdagavond - tijdens het weekend? - dan een eenvoudig zelfgemaakte kebab?

Het recept van Jeroen neemt niet veel tijd in beslag en zal in het hele gezin op gejuich onthaald worden.

INGREDIËNTEN: (4 personen)

  • 4 pitta broodjes of grote kebabbroden
  • 350 g gemengd gehakt
  • 2 koffielepels gemberpuree (in de winkel als minced ginger)
  • 2 koffielepels rode curry pasta
  • Flinke snuif curry poeder
  • Snuifje cayenne
  • Snuif gedroogde tijm
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1 zakje geraspte koolsoorten en wortel (dat bestaat)
  • 1 tomaat
  • 1 opgelegde groene peper (uit de pot)


Looksaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • beetje limoensap
  • 1 teentje look geperst
  • snuif cayenne
  • beetje verse bieslook.

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor tot 160°C.

Het gebakken vlees:

  • Doe het gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. (naar smaak)
  • Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
  • Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op eenmatig vuur.
  • Bak het pittig gehakt in de pan. Roer niet continu in de pan, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.

De saus:

  • Pel de look en plet de teen tot pulp.
  • Meng de lookpulp met wat mayonaise en wat frisse ongezoete yoghurt.
  • Voeg wat peper van de molen en een beetje zout toe en roer de saus.

De kebab afwerken:

  • Leg het kebabbrood in de hete oven, tot het warm is en een krokante korst heeft.
  • Neem de ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
  • Verdeel elk kebabbrood in 4 parten die je één voor één opensnijdt.
  • Smeer een laagje looksaus op het brood, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten.
  • Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet