Jeroen Meus: veggie burrito met quorn
vr 3 okt. - 9:20
Jeroen gaat aan de slag met de vleesvervanger quorn.

Jeroen gaat aan de slag met de vleesvervanger quorn. Niet dat hij vlees heeft afgezworen, maar af en toe een vleesvervanger gebruiken kan zeker. Al blijft hij verdacht veel over vlees praten...
Veggie burrito met quorn
INGREDIËNTEN: (4 personen)
- Voor de burrito’s:
- 4 tortillavellen (of meer)
- 200 g bulgur
- 200 g gehakt van quorn (vleesvervanger)
- 2 blikken rode bonen
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 rode chilipeper (naar smaak)
- 40 g gember (stukje knol)
- 1 wortel
- 200 g kerstomaten
- 250 g rode bonen (uitgelekt)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 40 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- een snuif komijnpoeder
- een snuif paprikapoeder
- een snuif currypoeder
- een bescheiden snuifje gemalen steranijs
- zout
Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen
- een snuifje zout
- een snuifje cayennepeper
- koriander
Om af te werken:
- 1 dl zure room
- 1 limoen
BEREIDING:
- Breng de bulgur samen met wat water en een snuifje zout aan de kook
- Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie. Hak intussen het stukje geschilde gember in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de uien.
- Hak de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Bak ze mee.
- Voeg de kerstmaten toe en matig fijne stukjes wortel.
- Roer er wat tomatenpuree doorheen, even later gaan ook de blokjes tomaat erbij. Spoel de rode bonen, laat ze uitlekken en voeg ze toe. Doe ook het quorngehakt in de pot en roer.
- Kruid de groentemix met wat komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden snuifje gemalen steranijs.
- Laat de bereiding enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
- Verwarm de tortillavellen in een hete oven of in een droge pan. Kort en krachtig.
- Schep een flinke portie van de groentemix met bulgur en quorn op elke tortilla. Rol de dunne koek op en snij de burrito vervolgens in twee of drie gelijke stukken.
- Serveer de versneden veggie-burrito met een schep guacamole, een lepel zure room en partjes limoen.
- Tip: Bewaar een rest van de groentemix met bulgur om meer wraps te maken of als lunch voor later.