Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Jeroen Meus: veggie burrito met quorn

vr 3 okt. - 9:20

Jeroen gaat aan de slag met de vleesvervanger quorn.

Jeroen gaat aan de slag met de vleesvervanger quorn. Niet dat hij vlees heeft afgezworen, maar af en toe een vleesvervanger gebruiken kan zeker. Al blijft hij verdacht veel over vlees praten...

Veggie burrito met quorn

INGREDIËNTEN: (4 personen)

  • Voor de burrito’s:
  • 4 tortillavellen (of meer)
  • 200 g bulgur
  • 200 g gehakt van quorn (vleesvervanger)
  • 2 blikken rode bonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chilipeper (naar smaak)
  • 40 g gember (stukje knol)
  • 1 wortel
  • 200 g kerstomaten
  • 250 g rode bonen (uitgelekt)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 40 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • een snuif komijnpoeder
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif currypoeder
  • een bescheiden snuifje gemalen steranijs
  • zout

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • een snuifje zout
  • een snuifje cayennepeper
  • koriander

Om af te werken:

  • 1 dl zure room
  • 1 limoen


BEREIDING:

  • Breng de bulgur samen met wat water en een snuifje zout aan de kook
  • Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie. Hak intussen het stukje geschilde gember in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de uien.
  • Hak de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Bak ze mee.
  • Voeg de kerstmaten toe en matig fijne stukjes wortel.
  • Roer er wat tomatenpuree doorheen, even later gaan ook de blokjes tomaat erbij. Spoel de rode bonen, laat ze uitlekken en voeg ze toe. Doe ook het quorngehakt in de pot en roer.
  • Kruid de groentemix met wat komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden snuifje gemalen steranijs.
  • Laat de bereiding enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.
  • Verwarm de tortillavellen in een hete oven of in een droge pan. Kort en krachtig.
  • Schep een flinke portie van de groentemix met bulgur en quorn op elke tortilla. Rol de dunne koek op en snij de burrito vervolgens in twee of drie gelijke stukken.
  • Serveer de versneden veggie-burrito met een schep guacamole, een lepel zure room en partjes limoen.
  • Tip: Bewaar een rest van de groentemix met bulgur om meer wraps te maken of als lunch voor later.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet