Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Johan Verminnen wordt 70 en zingt 'Mooie dagen' en 'Land van'

vr 21 mei - 5:00

Op zaterdag 22 mei viert Johan Verminnen zijn 70ste verjaardag en dat doet hij niet alleen. Donderdag 20 mei staat bij 'Radio 2 Bene Bene' volledig in het teken van deze liedjesschrijver. De jarige Johan Verminnen komt er 'Mooie dagen' en 'Land van' zingen, twee van zijn prachtige liedjes.

70ste verjaardag 

Johan Verminnen wordt 70 en zo'n verjaardag dwingt je om terug te blikken en dat heeft hij ook gedaan. Zo kwam er een biografie van zijn leven door Karel Michiels. "Ik heb teruggeblikt en gezocht naar de details in mijn verleden. Er is veel gebeurd, niet alleen professioneel, maar ook privé en dat heeft Karel Michiels gebundeld in de biografie 'Mooie dagen'. Toen ik het boek las, besefte ik dat ik toch wel hard gewerkt heb. Ik heb meer dan 420 liedjes geschreven. Destijds voelde dat niet als werken, ook al was het dat wel. Naast het boek is er ook nog een cd-box uitgekomen voor mijn 70ste verjaardag en een duet met Peter Koelewijn. Ik heb altijd al heel veel bewondering voor hem gehad. Hij is meer dan 'Kom van dat dak af'. Ook al is hij 80, zijn conditie is beter dan de mijne. (lacht)"

Storm, maar ook zonneschijn 

In de studio van 'Radio 2 Bene Bene' zit een tevreden man, maar hoe gelukkig is Johan Verminnen momenteel? "Dat is moeilijk om te zeggen, maar ik zou mezelf toch een negen op tien geven. Er is natuurlijk altijd wel iets dat minder vlot loopt. Dat is voor iedereen zo, maar over het algemeen ben ik heel gelukkig. Mijn leven is ook geen kalme rivier. Af en toe is er wel eens een storm, maar er is zeker ook zonneschijn. Toch was het een jaar om snel te vergeten. Door de coronapandemie ben ik veel alleen geweest. Ik was zeker niet eenzaam, maar soms heb ik toch graag iemand om me heen. Ik ben niet zo'n fan van al die meetings via Zoom."

Veel van mijn liedjes zijn biografisch en gaanover mijn eigen leven en daar is 'Mooie dagen' ook één van.

— Johan Verminnen

Mooie dagen

We hebben de luisteraars liedjes laten aanvragen en bijna elk liedje van Johan Verminnen werd aangevraagd. Op het podium van 'Radio 2 Bene Bene' brengt hij 'Mooie dagen', een liedje dat hij zelf nog altijd een voltreffer vindt. "'Mooie dagen gaat over de ontmoeting met mijn ex-vrouw Catherine. Net zoals andere liedjes van mij, is het biografisch. Het gaat over mijn eigen leven en bevat veel waarheden. 'Mooie dagen' is voor eeuwig verbonden aan de relatie die ik met Catherine had. Ook al staan we soms ver uit elkaar, ik zal er altijd zijn voor haar."

Muziek als verbinding tussen de mensen

Muziek is iets wat de mensen verbindt, iets dat wordt doorgegeven van ouders naar hun kinderen. "Ik zie vaak dat jonge generaties de muziek leren kennen waar hun ouders mee zijn opgegroeid en dat vind ik mooi. De muziek waar je mee opgroeit, blijf je de rest van je leven onthouden. Ook mijn muziek maakt daar deel van uit. De mensen kennen je en je komt in elke fase van hun leven voor, een beetje zoals een meubel in de woonkamer dat er altijd is. Je bent niet alleen een zanger, maar je bent ook een luisterend oor of een troost voor iemand en dat vind ik ook zo mooi aan muziek."

Aan de jonge Johan Verminnen zou ik zeggen dat die meer tactvol moet zijn en minder fouten moet maken, maar verder zou ik alles exact hetzelfde doen.

— Johan Verminnen

Boodschap aan de jonge Johan Verminnen

Johan Verminnen staat al meer dan 50 jaar op de planken. Wat zou hij zeggen tegen die Johan van 50 jaar geleden? "Aan de jonge Johan Verminnen zou ik zeggen dat die meer tactvol moet zijn en minder fouten moet maken. Verder zou ik alles exact hetzelfde doen. Ik heb nooit opgegeven en daar ben ik trots op. Ik heb altijd mijn dromen gevolgd en die zijn ook uitgekomen. Daar ben ik heel veel mensen dankbaar voor. Je kan dat niet alleen." 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet