Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Journalisten slopen grenzen tussen Kortrijk, Rijsel en Doornik

vr 26 okt. - 6:28

Rijsel en Doornik liggen op een boogscheut van onze provincie. En toch weten we zo weinig over wat er in en rond die steden gebeurt. Een groep vrijwilligers, onder de naam Eurometropolis, wil daar iets aan doen en lanceert het journalistieke project "Le Grand Tour": een digitale nieuwsbrief.

Eurometropolis is een organisatie die al een jaar of twee bestaat. Vrijwilligers maken er een tweewekelijkse nieuwsbrief met de belangrijkste weetjes uit de streek rond Rijsel, Kortrijk en Doornik. Bart Noels is één van de initiatiefnemers: "We zitten in een gebied met twee miljoen inwoners en zowel in Frankrijk als in Wallonië en Vlaanderen lijkt het alsof we met onze rug naar elkaar staan. We weten nauwelijks wat er bij elkaar gebeurt, terwijl we op maximaal zestig kilometer van elkaar leven. Als er dan eens nieuws komt, dan gaat het meestal over dezelfde thema's: grenscriminaliteit, de cameraschilden langs de grens,... In onze nieuwsbrief verzamelen we die andere verhalen, die ook interessant kunnen zijn en misschien wat positiever."

Menselijke verhalen 

Met "Le Grand Tour" zetten de vrijwilligers van Eurometropolis een stap verder. "De bedoeling is dat we in de loop van de komende maanden een zestigtal verhalen brengen uit verschillende plekken in de Eurometropolis", vertelt Noels, "de streek dus rond Kortrijk, Rijsel en Doornik. We mikken op menselijke verhalen, of toch minstens verhalen met een menselijke inslag. Naast onze gebruikelijke vrijwilligers komen er ook bijdragen van een groep schoolkinderen uit Roubaix en Staden." 

Meer lezen? 

De nieuwsbrief van Eurometropolis en de verhalen uit "Le grand tour" vind je op www.eurometropolisnews.info 

 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet