Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 middag in oost-vlaanderen

radio2 middag in oost-vlaanderen

Jozeph en Nelly zijn al 90 jaar buren: “Ik heb nooit de behoefte gehad om hier weg te gaan”

wo 13 nov. - 10:39

In de Damstraat in Moerbeke lijkt het wel of de tijd is blijven stilstaan. Nelly en Joseph wonen al meer dan 90 jaar over elkaar. Ze wonen nog steeds in het huis waar ze geboren zijn. “Overeen komen met je buren is het beste wat er is”, klinkt het.
buren
© Foto: Radio 2

De bomen zijn gegroeid, sommige gevels zijn vernieuwd, maar er zijn ook dingen die niet veranderd zijn in de Damstraat in Moerbeke: Nelly en Joseph wonen er al 90 jaar in hetzelfde huis. Joseph werd geboren op 3 september en een dag later kwam Nelly ter wereld. De twee wonen over elkaar in de Damstraat en zijn van plan om er nog lang te blijven. “Ik woon hier al heel mijn leven. Ik ben hier graag en blijf hier zolang als ik kan”, zegt Nelly.

Spelen met kanonnen

“Ik heb een fantastische kindertijd gehad”, vertelt Joseph. “We waren vrij, we konden spelen, we konden alles doen. Hier stonden drie kanonnen en daar speelden wij op. Die zijn in 1941 verdwenen en gesmolten om nieuwe van te maken.”

“We hebben ook veel aan de Moervaart gespeeld”, vult Nelly aan. “Ja, we hebben er zelfs geschaatst”, herinnert Joseph zich.

Vriendschap

Tussen de twee is er nooit een romantische band geweest, ook al liepen ze als kind elkaars deur plat. “Door buren te zijn en altijd samen te zijn, krijg je wel een vriendschap”, zegt Joseph. 90 jaar lang buren zijn, is dan ook iets wat niet vaak gebeurt. “De meeste mensen komen hier wonen en verdwijnen na verloop van tijd, maar wij niet. Het is ook gemakkelijk: als je elkaar nodig hebt, dan weet je elkaar wonen.”

Vervlogen tijd

De tijd is hier een beetje blijven stilstaan. Ik heb zelfs de kast nog die mijn grootvader heeft laten maken toen hij getrouwd is”, vertelt Joseph. “Ik moet zeggen dat er hier niet veel gebeurd is dat niet goed was. Er zijn maar weinig problemen geweest. Ik heb wel wat meegemaakt in mijn leven, maar ik heb de dingen nooit meegesleept. Je moet vooruit, ik ben een gelukkig mens.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet