Kerstkoekjes bakken voor het hele gezin in 1-2-3!
Een gemakkelijk kerstrecept voor jong en oud!

Dit heb je nodig
- 220 gram bloem
- 145 gram bruine suiker
- 1 ei
- 120 gram boter
- Vanillesuiker of -extract
- 50 gram chocolade
Aan de slag
Doe de bruine suiker, de zachte boter en het ei in een kom

- Meng alles grondig door elkaar met een spatel.
- Gebruik een mixer om de klontjes boter weg te krijgen.
- Je kan hier ook een snuifje zout toevoegen als je dat graag wil.
Voeg de bloem geleidelijk aan toe

- Meng alles nog eens met de spatel.
- Je kan hier ook vanillesuiker of -extract aan toevoegen als je dat wil.
- Als het deeg hard is geworden, kneed het dan grondig.
Zet alles in de koelkast

- Dek de kom af met plastic folie.
- Zet het dan 30 minuten in de koelkast.
Kneed het deeg en rol het uit

- Strooi voldoende bloem uit over je werkblad.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het nog eens grondig door. Gebruik nog wat extra bloem mocht dat nodig zijn.
- Rol het deeg gelijkmatig uit.
Geef je koekjes vorm en steek ze in de oven

- Duw je vormpjes in het uitgerolde deeg en leg ze op een bakplaat.
- Gooi het overige deeg niet weg! Verzamel het en kneed nog eens door.
- Herhaal het proces tot het deeg op is.
- Steek de koekjes in de oven op 180°C voor 10 minuten.
Werk af

- Dip de koekjes in de gesmolten chocolade.
- Werk af met je favoriete suikerdecoratie.
- Zet de koekjes eventueel nog 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
Laat het smaken!