Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Kerstrecept: gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak

In de keuken

radio2 kerst

vr 16 dec. - 7:20

Na de vele hapjes, maakt Jeroen Meus als koud voorgerecht ‘gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak’. Heerlijk!
gerookte zalm met zure room tartaar en bladerdeeggebak
© Canva

Bereidingstijd: 25 minuten

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 12 sneetjes gerookte zalm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 kleine zure augurken
  • enkele takjes kervel
  • enkele sprieten bieslook
  • ½ citroen
  • 1 dl zure room
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • 25 g witte sesamzaadjes
  • 25 g zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • zout

Aan de slag!

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm het toestel voor tot 180°C.

Snij het vel bladerdeeg in gelijke repen van 2 tot 3 cm breed. Leg ze op een vel bakpapier of een bakmatje, op een vlakke ovenplaat.

Klop een eierdooier los, samen met een klein scheutje water. Strijk de repen bladerdeeg in met het mengsel. (doreren)

Strooi een mix van witte en zwarte sesamzaadjes over de repen deeg, en schuif ze in de oven va 180°C. Bak de repen bladerdeeg met sesam goudbruin krokant.

Kook de andere eieren hard en koel ze nadien in koud water. Pel de eieren en prak ze matig fijn met een vork.

Schep de zure room in een schaaltje. Voeg de mierikswortelpasta toe, wat vers citroensap, peper van de molen en een snuif zout.

Snij de zure augurken in schijfjes.

Schik op elk bord enkele plakjes gerookte zalm. Verdeel er wat geprakte eieren over en toefjes zure room met mierikswortel.

Breek de repen krokant bladerdeeg in hapklare stukken en verdeel er enkele over ieders bord.

Werk de borden af met enkele schijfjes zure augurk, kappertjes, pluksels kervel en grof gesneden sprieten bieslook.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet