Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Keurmerk tegen woninginbraak

vr 26 mei - 4:46

De provincie wil een keurmerk invoeren tegen woninginbraak. Nieuwe woningen die aan bepaalde eisen voldoen krijgen dan zo'n keurmerk waarop staat dat ze voldoende beveiligd zijn.

In Nederland bestaat het systeem al langer.  Als je zo een keurmerk wil voor je huis dan komt er een preventie-adviseur langs.  Die kijkt dan onder andere na of de deuren en ramen voldoende beveiligd zijn tegen inbrekers, maar ook het gebruik van goede verlichting in en om de woning wordt bekeken. En de inzet van sociale controle. Huizen die in orde zijn mogen dan ook een sticker op de deur hangen.  Dieven zijn dan gewaarschuwd. Het duurt wat langer om in zo'n huis binnen te geraken.

De provincie Limburg wil nu ook zo een systeem bij ons.  Zeker bij nieuwe woningen is het veel beter om al bij de bouw rekening te houden met inbraakpreventie, zegt gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove.  Dat is ook goedkoper dan achteraf nog aanpassingen moeten doen.  Eigenlijk zou zoiets ook moeten gekoppeld worden aan de bouwvergunning maar we willen het alvast in het najaar invoeren op vrijwillige basis, samen met de gemeenten. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet