Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Kies jij voor een cruiseschip of een Mercy Ship?

wo 26 jul. - 6:07

De meeste mensen gaan een week lang naar Luilekkerland tijdens hun vakantie. Maar niet André Bloemen uit Diepenbeek. Hij gaat een maand werken op een Mercy Ship in Afrika. En nee, dat is geen cruiseschip.

Diepenbekenaar André Bloemen doet eens wat anders deze zomer. Hij vertrekt zaterdag op missie naar de Africa Mercy, het grootste privé-ziekenhuisschip ter wereld. Mensen zonder geld kunnen er terecht voor gratis operaties. Er worden verschillende medische ingrepen aangeboden: van oogchirurgie, over beenchirurgie tot het helpen van baby'tjes met een open lip.

Iedereen kan helpen

Op het schip worden een 150-tal verschillende beroepen uitgevoerd. Je hoeft dan ook niet per se een medische achtergrond te hebben om er te werken. Zo gaat André er aan de slag als keukenhulp om er voor te zorgen dat al het personeel zonder honger kan werken.

"Er is heel veel kwaad in de wereld, maar ook heel veel goeds. En als je mensen wil helpen, dan zit je op het Mercy Ship op je plaats!" (André Bloemen)

De vrijwilligers op het schip betalen zelf hun reis en verblijf. Maar André heeft ook geld ingezameld: hij heeft al 5.260 euro bij mekaar.

Jij kan ook steunen via www.mercyships.be

 

Fotorechten: www.mercyships.nl 


 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet