Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

KIES19: Jo Brouns (CD&V) als opvolger naar Vlaams Parlement

ma 27 mei - 15:01

Bij de Vlaamse en federale verkiezingen zijn in totaal 6 Limburgse burgemeesters verkozen. Waaronder ook CD&V'er Jo Brouns uit Kinrooi. Hij was eerste opvolger op de lijst voor het Vlaams Parlement en mag de plaats innemen van voormalig minister Jo Vandeurzen die niet meer zal zetelen.
© foto: Radio 2

Jo Brouns is naar eigen zeggen al helemaal ingewerkt. Want hij werkte tot nu toe op het kabinet van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). "Ik heb het voorrecht gehad om de voorbije 10 jaar aan de Limburgse dossiers te werken op het kabinet. Dus het SALK na de sluiting van Ford Genk, met daarin onderdelen als mobiliteit, ruimtelijke ordening, onderwijs, ... en ik denk dat we op de belangrijke dossiers voor Limburg moeten blijven inzetten."

Meerdere burgemeesters

In totaal zijn er zes Limburgse burgemeesters verkozen, onder meer de CD&V-burgemeesters Lode Ceyssens van Oudsbergen en Wouter Beke uit Leopoldsburg. Voor N-VA mag burgemeester Steven Vandeput uit Hasselt naar het Vlaams Parlement. Voor SP.A is burgemeester Els Robeyns uit Wellen verkozen. Ook titelvoerend burgemeester Lydia Peeters van Open VLD is herverkozen.

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet