Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Kinderen op ontdekking met Goud Babelut Parcours

vr 21 apr. - 7:53

Musica Impulscentrum voor muziek toonde vandaag hun Babelut Parcours voor het eerst aan enkele scholen. Dat is een parcours met stemmen, ritmes en bewegingen op maat van kinderen tot 5 jaar.
Goud Babelut

Enkele scholen mochten het parcours al eens verkennen maar pas zaterdag gaat de voorstelling officieel in première. Dit weekend is volledig volzet maar over een week staan we in Sint-Truiden en daarvoor zijn wel nog kaartjes beschikbaar, zegt Esther Ursem van Musica. Je beleeft bij ons een parcours waar kinderen tot 5 jaar met ouders en grootouders op ontdekkingstocht mogen komen. Er zijn mini-concerten met onder andere Jo Zanders waar kinderen gaandeweg zelf muziek mogen maken. Centraal in het gebouw hebben we een klankentuin gemaakt met verschillende hoeken waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven met klanken. Als kers op de taart kijken we allemaal samen naar de voorstelling Goldmädchen waar alle elementen uit het parcours samenkomen. 

Jo Zanders is alvast benieuwd naar de reactie van de kinderen. Ze kunnen bij mij kennismaken met ritmiek door aan de slag te gaan met geknutselde instrumenten. Ik begin met spelen en als alles goed gaat is iedereen binnen het kwartier aan het meedoen. Ik heb 4 jaar geleden al eens meegewerkt aan een productie voor het Babelut Festival maar toch blijft het een uitdaging. Je kan zoveel repeteren als je wil maar het moment met de kinderen blijft een verrassing. 

Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor 29 en 30 april in cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden.
Voor meer info kijk eens op de website van Babelut Parcours.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet