Kip met witte druiven en rijst
ma 8 apr. - 8:57
Een gerecht dat ons aan de zomer mag doen denken...

Een gerecht dat ons aan de zomer mag doen denken...
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 2 dubbele kipfilets
- olijfolie
- peper en zout
- komijn
- verse gember (een stuk wortel van 5 cm, geschild)
- 2 teentjes knoflook
- 500 g witte druiven
- 2 koppen rijst
- kruidnagels
- peperbolletjes
- kardemomzaadjes
BEREIDING
- Snij de kip in blokjes en bak met komijn, look, peper en zout.
- Stoof in een andere pan de druiven met olijfolie en gember zachtjes gaar gedurende 20 minuten. Roer af en toe om.
- Voeg de druiven bij de kip (zonder de gember) en laat nog even samen stoven.
- Bereid de rijst: verwarm in een pan de olijfolie met enkele kruidnagels, peperbolletjes, zout en kardemomzaadjes. Doe er de rijst bij en 4 koppen water. Zet het deksel op de pan van zodra het water kookt en draai het vuur heel laag. Roer niet!
- De rijst is klaar als al het water verdwenen is (check door een lepel tot aan de bodem te steken en te kijken hoeveel water er nog is).