
de madammen
Koken met Bart Kaëll: Tarte Tatin
wo 24 apr. - 2:07
Bart Kaëll kennen we als zanger, maar Bart houdt ook enorm van lekker eten én van koken. En die liefde deelt hij graag met Cathérine. Deze week haalde Bart zijn inspiratie in de Franse keuken!

Dit heb je nodig
- 8 à 10 appelen (Jonagold, Reinet,… een vaste appel, geen stoofappel)
- 150 g boter
- 150 g suiker
- eventueel wat kaneelpoeder
- bladerdeeg (kant-en-klaar)
Aan de slag
- Maak een bruine karamel: warm suiker en boter op en laat smelten.
- Schil de appelen, halveer ze en dresseer de helften op hun zij.
- Laat op een hoog vuur 10 minuutjes bakken.
- Neem een bakvorm, stort de karamel op de bodem: leg de appels daarop en leg de bladerdeeg over de appels.
- Zet het geheel in de oven op 180°/200° voor zo’n 20 à 25 minuten.
- Laat de taart even afkoelen, als je ze uit de oven haalt en keer ze dan om op een bord.
Heerlijk met een bolletje vanille-ijs en slagroom! Smakelijk!