
de madammen
Koken met griet
vr 2 dec. - 8:49
Ben je op zoek naar een veelzijdige, lekkere vis? Ga dan voor griet, nu op z'n best!

Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Griet is gemiddeld 35 tot 40 cm en wordt maximaal 75 cm groot. Het visvlees lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur.
Grietfilet kan je op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Griet kan je bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues.
Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert dus altijd twee lichte en twee zwaardere filets op.
Aan de slag met griet
Griet met waterkerssaus


Aardappelcrumble met kerstomaten, griet en venkel
