Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Kunst met sap van rode kool !

zo 3 sep. - 7:29

In Genk is kunstenaar Kristof Vrancken bezig met een project om foto's te maken met het sap van rode kool. Dat is een heel oud procédé in de fotografie.

12 Genkenaren hebben de voorbije maanden die rode kolen gekweekt. Het gaat om Genkenaren die allemaal in een andere wijk wonen, en dat is belangrijk, want naargelang de grond waarin de planten groeien, zal het kolensap roder, paarser of blauwer zijn. Gisteren hebben zij hun kolensap gekookt. Eén van die kolentelers is Francois Meeuwissen: "Als het gekookt heeft gaan we filteren met een koffiefilter, en dan gaan we drie keer op een blad een lijn trekken. Daarna wordt er een foto tegen gehangen en die foto's worden ingekleurd met ons rode kool sap." 

Verschillende tinten rood

Kunstenaar Kristof Vrancken zag meteen zijn eerdere analyses bevestigd wat de kleurverschillen betreft. Want naargelang de kolen geteeld zijn in verschillende grond, is er een verschil in PH-waarde, en dat geeft verschillende tinten in het sap van de rode kool.  "Sommige zijn roder, andere zijn meer naar het groen en het blauw toe. Het belooft de volgende maand interessant te worden hoe de beelden er gaan uit komen."

Tentoonstelling in oktober

Van die beelden zal Kristof Vrancken een tentoonstelling maken. Die is in oktober gepland.  

 

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet