Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Kunstenaars bewerken elektriciteitskastjes in Maasmechelen met graffiti

vr 5 apr. - 2:41

23 Grafitti-artiesten krijgen in Maasmechelen de kans om hun talent te tonen op elektriciteitskastjes. Het gaat om een idee van de jeugdraad. Fluvius, eigenaar van de kastjes, steunt het project.
© Foto: Radio 2

Een gek beeld is het zeker. Waar je normaal langs de straat saaie grijze elektriciteitskastjes ziet, zijn die in Maasmechelen helemaal opgefleurd. De jeugdraad heeft de krachten gebundeld met Treepack, een kunstorganisatie. Zo kunnen professionele kunstenaars en hobbyisten zich uitleven. "De vraag kwam van de jongeren zelf", zegt Ricardo Morro van de jeugddienst van Maasmechelen. "Ze wilden iets met graffiti doen. We spelen ook met het idee om een openbare graffitimuur te creëren, zodat er geen illegale tags gezet worden."

Mijnwerkers

De meeste kunstwerken, want er zijn er al een aantal af, hebben een Limburgs en Maasmechels kantje. Zo zie je op bovenstaande foto wolven Naya en August. Daarnaast is ook de mijncultuur verwerkt in de graffiti. "Voor mij persoonlijk is dat heel fijn", zegt schepen van Jeugd Romain Hamers. "Ik ben zelf nog mijnwerker geweest, en het is fijn dat de mijnwerkerscultuur herleeft op de elektriciteitskastjes."

Wie een beetje rondzwerft door het centrum en de buitenstraatjes van Maasmechelen komt ongetwijfeld een paar elektriciteitskastjes met graffiti tegen. Op onderstaande foto zie je er al enkele ...

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet