radio2 stelt voor

test je kennis

KV Mechelen verliest met 3-0 van AA Gent

zo 15 sep. - 6:32

In een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen werd KV Mechelen versmacht door AA Gent. Gent scoorde drie keer voor de rust. KVM kon na zijn sterke start al drie matchen niet meer winnen.
spelers van aa gent triomferen

Dominant Gent

AA Gent liet er geen gras over groeien en nam de wedstrijd meteen in handen. Na wat halve kansjes kwam Odjidja op het kwartier erg dicht bij de 1-0. Zijn uithaal stierf tegen de dwarsligger.

KV Mechelen kon pas na twintig minuten eens de neus aan het venster steken. Bateau nam een afvallende bal ineens op de schoen, maar mikte hoog over.

Meteen daarna deelde AA Gent een dubbele uppercut uit. Odjidja leverde eerst een geweldige assist af voor Jaremtsjoek, twee minuten later bediende Lustig de onvermijdelijke David: van 0-0 naar 2-0 in amper een paar minuten tijd.

Depoitre beslist de match

KV Mechelen had geen reactie in huis. Gent bleef rustig domineren, met als enige domper het uitvallen van doelman Kaminski. Met de rust in zicht drukte de thuisploeg nog even door. David liet de 3-0 nog liggen, maar Depoitre was even later wel trefzeker bij een slecht weggewerkte hoekschop. 3-0.

In een compleet overbodige tweede helft kon KV Mechelen geen vuist meer maken. AA Gent boekt zo een derde thuiszege op rij.