Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

KV Mechelen veroordeelt racisme eigen supporters: "Ontoelaatbaar in ons stadion"

ma 4 nov. - 14:01

KV Mechelen veroordeelt met klem de racistische gebaren of opmerking van één van haar supporters richting Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra. Malinwa roept fans op om medesupporters erop aan te spreken. "Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd zo negatief in de actualiteit komt."
Ilaimaharitra
© Foto: Photonews

KV Mechelen heeft op zijn website gereageerd met een statement tegen racisme. "Speler Marco Ilaimaharitra meldde bij scheidsrechter Lardot dat hij een racistische opmerking of gebaar gekregen heeft van een supporter in de thuisvakken", opent het persbericht op de clubwebsite. Die man zou verschillende keren "Sale nègre" (vuile zwarte) geroepen hebben. De bevoegde instanties proberen hem te identificeren.

KV Mechelen wil supporter ook zelf bestraffen

Bij KV Mechelen gaan ze echter niet wachten op dat onderzoek. "We gaan proberen de man zelf proberen op te sporen en hem zwaar te straffen met bijvoorbeeld een stadionverbod", klinkt het bij de club.

"KV Mechelen veroordeelt elke vorm van racisme en discriminatie. De scheidsrechter en de matchverantwoordelijke van de KBVB hebben meteen na de eerste melding van de speler acties ondernomen en maken hun verslag eerstdaags over."

"Onze familieclub verbindt supporters en spelers van welke achtergrond dan ook. Onze jeugdwerking is daar een mooi voorbeeld van. En daar zijn we trots op."

Malinwa roept andere supporters op om racisme aan te geven

"Ook het Supportersorgaan van Malinwa keurt elke vorm van discriminatie af: “We roepen onze supporters – die alom worden geprezen als een van de beste supporterskernen van België - op om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren”, zo zegt Gert Van Dyck, voorzitter van het Supportersorgaan."

“Spreek hen erop aan of meld het aan de club. Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd tussen twee zeer goede ploegen op deze manier in het nieuws moet komen.”

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet