Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

'Laat vuurwerk over aan professionals'

wo 27 dec. - 3:49

Het keert elk jaar terug, de waarschuwingen voor vuurwerk. Maar evengoed het groot aantal slachtoffers ervan. Daarom lanceert de provincie de campagne: 'Laat vuurwerk over aan professionals'.

Brandwonden, oogletsels, oorsuizingen. Elk jaar vallen er nog steeds slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk. De provincie vraagt daarom om het zelf niet niet te doen. Dat vertelt Tim Renders van de brandweer Oost. "Veilig vuurwerk bestaat niet. Je werkt met een product dat erg heet wordt en ontploft. Enkel een vuurwerkspecialist kan hier veilig mee omspringen. Bovendien staat er ook altijd een brandweerploeg klaar bij shows die georganiseerd worden door de gemeente.". 

Huisdieren

Bovendien zijn niet alleen mensen slachtoffers van vuurwerk. Ook dieren hebben er erg onder te lijden. "Elk jaar zien we weer dieren die worden opgeschrikt door het vuurwerk en uitbreken. Bovendien sterven er ook elk jaar. Door de angst voor de knallen krijgen ze soms een hartfalen." Zelf geen vuurwerk aansteken, maar genieten van de shows van professionals is dus de boodschap, besluit hij. 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet