Lamskroon met gekonfijte zilveruitjes en wortel
di 29 mei - 8:01
Een gerecht waarmee Cathérine naar eigen zeggen altijd weer mee scoort!

Een gerecht waarmee Cathérine naar eigen zeggen altijd weer mee scoort!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 10 à 12 zilveruitjes
- 8 à 10 wortelen
- boter
- 2 el poedersuiker
- 2 takjes rozemarijn
- lamskroon voor 4 pers
- olijfolie
- 150 g gebakken shiitakepaddenstoelen
- peper en zout
BEREIDING
- Pel de zilveruitjes, schil de wortelen en snij ze in plakken. Fruit de uitjes en wortelen glazig in boter. Bestrooi met de suiker en voeg de rozemarijn en 1 dl water toe. Laat zacht sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Kruid de lamskroon en bak ze aan in olijfolie op een vrij hoog vuur. Daarna kan je ze afbakken in de oven : Neem een ovenschaaltje en leg er de lamskroon in. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het vlees kort gaar. Reken zo’n 8 tot 12 minuten.
- De koteletten zijn klaar als ze rozig zijn vanbinnen. Serveer met de gekonfijte groenten en gebakken shiitakepaddestoelen. Lekker met een gebakken aardappeltje.