Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Leer op je eigen tempo piano of gitaar spelen in Huis van Ida in Leuven

wo 17 jul. - 10:03

Het voormalige klooster van de Broeders van Liefde in Leuven heeft er een extra troef bij. Femke De Bruyne (25) start er het 'Huis van Ida', een kunstenhuis voor jong en oud met muzieklessen op maat. "Creatievelingen vinden hier een plaats om te experimenteren, evolueren en dromen na te jagen", vertelt een trotse Femke.
© Foto: Radio 2

Eigen weg in muziek vinden 

Femke speelt zelf al heel haar leven muziek en vanuit die ervaring is 'Huis van Ida' ontstaan: "Tijdens mijn muziekcarrière botste ik vaak op het traditionele systeem van de muziekschool en de academie. Ik kon niet m'n eigen weg gaan of de nummers spelen die ik zelf wou. Ik wil nu een alternatief geven aan mensen die muziek willen spelen, maar dit door praktische redenen niet op het conservatorium kunnen doen. We willen een muziekaanbod op maat bieden voor iedereen."

Flexibiliteit 

In het 'Huis van Ida' staat flexibiliteit centraal. "Mensen kiezen zelf wanneer ze komen en hoelang ze les krijgen. Ook wat ze zien in de les, kiezen ze volledig zelf. Willen ze noten leren? Prima. Willen ze gewoon oefenen om rond het kampvuur gitaar te spelen? Ook prima. Je kan echt doen wat je zelf wil", vult Femke aan. Op die manier wil Femke muziek voor iedereen opnieuw toegankelijk maken. 

Bar Bleu 

In het klooster opende een aantal weken geleden ook al de zomer pop-up bar 'Bar Bleu' waar je heel wat gerecycleerde materialen kan vinden.  

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet